latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:49 | Autor: RTRS

Sinovi hrvatskih generala stasali u kriminalce i huligane

Sinovi mnogih hrvatskih generala žive s druge strane zakona, ogrezli u kriminalu, a posljednji koji je osvanuo na stranicama crne hronike je 26-godišnji David Kruljac, sin penzionisanog generala Mladena Kruljca.
Hrvatska vojska - mobilizacija (nezavisne.com) -
Hrvatska vojska - mobilizacija (nezavisne.com)

lađi Kruljac završio je u utorak u pritvoru od 30 dana, nakon što je policija u njegovom stanu u Zagrebu pronašla skoro pet kilograma marihuane i kokaina, digitalnu vagu, uređaj za presovanje i 117.000 evra, kao i 10.500 kuna u gotovini. On se pri tome branio da je sve što su mu pronašli dobio na čuvanje od državljanina Crne Gore i Srbije, koji mu se predstavio kao "Tom Ford". Sa zakonom je ranije imao problema i sam Kruljac stariji.

Od sinova hrvatskih generala koji su, odrastavši u miru počeli da stvaraju probleme, najpoznatiji je Mario Korade, sin pokojnog generala Ivana Koradea, koji je izvršio samoubistvo u aprilu 2008. godine, osam dana nakon što je izvršio pokolj nad petoro ljudi u Zagorju i pobjegao pred policijom.

Takođe nimalo po dobru policija ne pamti ni Tomislava Lucića, sina generala Јosipa Lucića. On je u septembru 2009. godine očevim automobilom vozeći unazad ispred kluba "Salun" u Zagrebu udario mladića (25) i lakše ga povrijedio. Kasnije se ispostavilo da tada 22-godišnji Lucić uopšte nije smio da vozi, jer mu je vozačka dozvola bila oduzeta na devet mjeseci. On je nakon nesreće pokušao da pobjegne, ali mu je to uspjelo samo do prvog stabla u koje je udario. Policija mu je čak osam časova kasnije izmjerila 0,42 promila alkohola u krvi, a mediji su objavili i da se sa mladićem kojeg je udario automobilom nešto ranije svađao zbog djevojke.

Sin generala Lucića u policijsku evidenciju ušao je i zbog huliganskog ponašanja podstaknutog rasizmom još iz 2001. godine. Mladi Lucić i dvojica tada maloljetnih sinova generala Mladena Markača brutalno su pretukli jednog dječaka Roma.

Izvor: Glas Srpske