latinica  ћирилица
24/08/2017 |  20:56 ⇒ 21:35 | Autor: RTRS

ATP čelendžer Banjaluka od 11. do 17. septembra (VIDEO)

Banjaluka, odnosno teniski klub "Mladost" i ove godine biće domaćin i organizator ATP čelendžera Banjaluka 2017. Organizatori kažu da je sve spremno za početak turnira.
Banjaluka Čelendžer 2017- konferencija za medije - Foto: RTRS
Banjaluka Čelendžer 2017- konferencija za medijeFoto: RTRS

ATP čelendžer Banjaluka 2017. biće održan od 11. do 17. septembra. Kvalifikacije su na programu 9. i 10.

Šesnaesti čelendžer u gradu na Vrbasu, kao i prethodnih godina, okupiće respektabilan igrački kadar. Sada su poznata 22 igrača u glavnom žrijebu, četiri će stići kroz kvalifikacije, organizator daje četiri vajld karte, a ATP dvije.

- Prvi nosilac je 106. na ATP rang listi, Marsel Serdik Štebe, koji prvi put dolazi u Banjaluku. Njegova najbolja pozicija bila je 71. mjesto na ATP listi. Drugi nosialc, na zadovoljstvo naše publike, je srpski teniser Filip Krajinović, trenutno 111. na listi - rekla je Lana Popović, direktor turnira.

Organizaciju ovako velikih takmičenja uslovljavaju mnogi faktori, jedan od njih su i finansije. Za razliku od prethodnih turnira, ove godine smanjen je nagradni fond.

- Nagradni fond je smanjen za 43.000 evra i ove godine pričamo o 70 ATP bodova iz razloga što znamo koliko je teško organizovati ovakav jedan turnir, na svjetskom nivou - rekao je Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Prema Milinovićevim riječima organizatori će već naredne godine ići na povećanje nagradnog fonda. U tom nastojanju biće potrebna pomoć svih relevantnih institucija, koje su i ove godine stale uz turnir.

- Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta su uvrstili ovaj turnir u manifestacije od posebnog značaja. Mi smo to prepoznali, ne samo kao značajno za grad Banjaluka, već i za čitav region - rekao je Dragan Јaćimović, pomoćnik za sport u Ministarstvu.

Veliku pomoć u organizaciji pruža i grad Banjaluka, svjesni činjenice da je ovaj turnir velika promocija na međunarodnom planu i to ne samo sportska.

- Grad Banjaluka najviše profitira od ovog turnira. Ponosni smo što smo 16. put domaćim - rekao je Dragan Banjac, načelnik za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banjaluka.

Pored institucija, veliku pomoć organizaciji dali su i sponzori, Lanako i M:tel, koji su uz turnir sve ove godine.

- Veliki je značaj turnira za naš grad i državu. On nosi ima veliku vrijednost i to je razlog zašto je kompanija M:tel i ove godine vjerni prijatelj - istakla je Milica Stojaković, portparol M:tela.

Ovo će biti prvi turnir bez dugogodišnjeg direktora Milana Radakovića koji je preminuo prije šset mjeseci.
Pokrovitelj turnira je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Medijski pokrovitelj je Radio- televizija Republike Srpske. Naša kuća direktno će prenositi oba polufinala i finalni meč.