latinica  ћирилица
26/08/2017 |  21:43 | Autor: RTRS

Prijedor- Uspješno završen 12. Blanik kup

Adrian Milišić iz Aero-kluba "Livno" pobjednik je ovogodišnjeg Blanik kupa "Prijedor 2017" koji je danas održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.
Prijedor - aerodrom "Urije": 12. Blanik kup - Foto: SRNA
Prijedor - aerodrom "Urije": 12. Blanik kupFoto: SRNA

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji su članovi AK "Štip jedan" iz Makedonije.

Milišić je pobjednik i u letovima koji su se bodovali za prvenstvo BiH kao i Federaciju BiH, dok su ekipno u obje ove kategorje bili najbolji članovi AK " Bihać jedan".

Pobjednik u konkurenciji Republike Srpske je Mirko Milaković iz AK " Krilo", a ekipno AK "Prijedor jedan".

Direktor Kupa Milan Marković rekao je da su ovom takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu "Urije" danas učestvovalo 35 takmičara odnosno 16 timova iz Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

- Sve je proteklo u najboljem redu, bezbjednost je bila na zavidnom nivou, a zbog vrućine smo bili primorani da pravimo dužu pauzu u najtoplijem dijelu dana - dodao je Marković.

On je dodao da je ovo takmičenje pilota, jedino takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici "blanik L-13" koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja je bio da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Organizator kupa je Aero klub "Prijedor", a pokrovitelji Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Prijedor.

Izvor: SRNA