X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
30/08/2017 |  12:35 | Izvor: RTRS

Ne zavaravajte se: Ovo je najgore povrće za mršavljenje

Ako želite da sačuvate dobro zdravlje i učinite najviše što možete za kosu i nokte, vaša ishrana bi trebalo da bude zasnovana na povrću koje je puno vitamina i minerala i često niskokalorično.
Povrće - Foto: ilustracija
PovrćeFoto: ilustracija

Mnogi nutricionisti često klijentima govore da mogu da jedu povrća koliko god žele, što i nije u potpunosti tačno, otkrivaju stručnjaci Harvardove Škole za javno zdravlje "T.H. Čan", koji su sproveli istraživanje u vezi sa navikama u ishrani 130.000 odraslih ljudi.

Istraživanje je trajalo 20 godina, a svake četiri godine ispitanici su izvještavali naučnike o svojim navikama i se mjerili kilažu svake dvije godine kako bi istraživači mogli da zabilježe zbog čega su se ugojili, zadržali istu kilažu ili smršali.

Zahvaljujući detaljnim podacima, istraživači su uspjeli da izdvoje namirnice koje loše utiču na našu figuru, a među njima se našlo i povrće koje su proglasili kao najgore.

Riječ je o kukuruz, pored kojeg se na listi našlo i ostalo povrće puno skroba, poput krompira i graška, piše "She Finds".

Ako želite da smršate ili zadržite trenutku kilažu, držite se, dakle, zelenog povrća, paprika i šargarepe, a skrob ostavite za neke bolje dane.

Izvor: B92, Agencije