latinica  ћирилица
03/09/2017 |  13:14 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanovićeva čestitali ustoličenje mitropolitu dabrobosanskom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom ustoličenja na tu časnu i odgovornu dužnost i uputio mu najljepše želje za uspjeh u svetoj misiji duhovnog vođe i svjetionika vjernom pravoslavnom narodu.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"Neka Vam Gospod Bog po milosti svojoj podari izobilje snage i mudrosti za ostvarivanje ove visoke dužnosti u službi naše Svete Crkve i naroda koji Vam je povjeren", ističe se u čestitki predsjednika Republike.

Dodik je naveo da je duboko uvjeren da će mitropolit daborobosanski Hrizostom, obavljajući ovu časnu i odgovornu dužnost, nastaviti da jača jedinstvo i slogu i obnavlja vjeru i nadu na putu mira i uzajamnog poštovanja među narodima i svim ljudima dobre volje, saopšteno je iz kabneta predsjednika Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je novom mitropolitu da u zdravlju i miru vrši svetu dužnost duhovnog vođe i čuvara tradicije pravoslavnog naroda.

"Uvjerena sam da ćete u vršenju ove časne dužnosti srpske pravoslavne vjernike svojom mudrošću i duhovnom snagom voditi na putu jedinstva, razumijevanja, tolerancije i poštovanja", navodi se u čestitki premijera Srpske.

Cvijanovićeva je čestitku uputila u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

U Sabornoj crkvi u Sarajevu danas je obavljen čin uvođenja u tron novoizabranog mitropolita Hrizostoma.