X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
06/09/2017 |  11:26 ⇒ 11:58 | Izvor: RTRS

Pomoć za dječaka Milana Cerovca, oboljelog od leukemije

Vlada Republike Srpske uplatiće u narednim danima 2.000 KM pomoći porodici dječaka Milana Cerovca iz Doboja koji se liječi od leukemije na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Banjaluci, najavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.
Odjeljenje dječije hematoonkologije: Dragan Bogdanić u posjeti dječaku Milanu Cerovcu - Foto: SRNA
Odjeljenje dječije hematoonkologije: Dragan Bogdanić u posjeti dječaku Milanu CerovcuFoto: SRNA

Bogdanić je, nakon što je sa rukovodstvom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske posjetio dječaka, rekao da liječenje na ovom odjeljenje Klinike za dječije bolesti ide u dobrom pravcu. On je naveo da će Ministarstvo stupiti u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Doboju da bi razmotrili mogućnost da se porodici Cerovac pomogne ne samo danas, već i ubuduće.

Načelnik Klinike za dječije bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske Vladimir Mirošljević rekao je da se na Odjeljenju hematoonkologije trenutno na liječenju nalazi osmoro djece koja su oboljela najčešće od malignih bolesti. Mirošljević je naglasio da je Cerovac došao na Kliniku u teškom stanju, a da je trenutno njegovo zdravstveno stanje stabilno i da je u toku liječenje.

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je novinarima da svi pacijenti u ovom centru, pa i dječak Milan Cerovac, imaju najbolju dijagnostiku i terapiju, pažnju osoblja i uslove smještaja.

Liječenje, koje bi poboljšalo dječakovo stanje, moglo bi da potraje i nekoliko godina. Četvoročlanoj porodici Cerovac iz Osječana kod Doboja potrebna je pomoć jer žive od 35 KM dječijeg dodatka, a roditelji dječaka Vasilija i Dalibor su nezaposleni.

Izvor: SRNA