latinica  ћирилица
06/09/2017 |  11:59 ⇒ 12:10 | Autor: RTRS

Drugo prikazivanje filma "Lica Lafore" u Barseloni izazvalo veliko interesovanje (FOTO)

Na jednom od najznačajnih svjetskih događaja u oblasti neurologije, 32. Međunarodnom kongresu neurologa u Barseloni, 5. septembra održana je i druga projekcija dokumentarnog filma "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, rađenog u prodikciji RTRS-a.
Barselona - "Lica lafore" - Foto: RTRS
Barselona - "Lica lafore"Foto: RTRS

Projekciji su, između ostalih, prisustvovali i predstavnici Američke neurološke akademije, Američkog udruženja za borbu protiv epilepsije, Evropske epileptološke akademije te naučnici i ljekari iz više od 40 zemalja.

U obraćanju prisutnima, autor filma Denis Bojić naglasio je da je ovo priča koja pomjera granice i da mu je čast što na ovakav način predstavlja globalni doprinos porodice Gajić u borbi protiv epilepsije, ali da je posebno ponosan što taj globalni doprinos dolazi baš iz Republike Srpske.

Film "Lica Lafore" prikazan na Međunarodnom kongresu neurologa u Barseloni (Foto: RTRS)

Ponude za prikazivanje filma "Lica Lafore" na brojnim univerzitetima i medicinskim fakultetima stigle su iz Kanade, Amerike, te niza evropskih zemalja.

Posebnu pažnju privlači podatak da je farmaceutska kompanija "Ionis Farmaceutikal" izrazila želju da promoviše film i time mobiliše svijest čovječanstva o rijetkim bolestima.

Kongres na kojem je prikazan film "Lica Lafore" jedan je od najvažnijih kongresa koji okupljaja svjetske organizacije ljekara i istraživača u oblasti borbe protiv epilepsije.