latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:51 ⇒ 11:12 | Autor: RTRS

Patrijarh Irinej i Arlov o situaciji na Kosovu

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej razgovarao je u Patrijaršiji u Beogradu sa predsjednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradom Arlovim i članovima Odbora o situaciji na Kosmetu.
Patrijarh Irinej sa predsjednikom odbora za pomoć KiM iz Republike Srpske Miloradom Arlovim i članovima odbora - Foto: SRNA
Patrijarh Irinej sa predsjednikom odbora za pomoć KiM iz Republike Srpske Miloradom Arlovim i članovima odboraFoto: SRNA

Arlov je rekao novinarima da je sa patrijarhom Irinejom razgovarano isključivo o južnoj srpskoj pokrajini i da je postignuta saglasnost da Kosmet mora ostati dio Srbije.

- To je njegovo viđenje, a i viđenje nas Srba iz Republike Srpske - naglasio je Arlov.

On je istakao da je patrijarh Irinej bio zainteresovan za ovaj susret, te da je pokazao odlično poznavanje situacije na Kosmetu, kao i situacije u kojoj se nalaze Srbi u regionu.

Arlov je zahvalio Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju što im je ukazao čast da razgovara sa njima o srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i djelimično o Srbima u Hrvatskoj.

Arlov je naveo da im je patrijarh Irinej dao blagoslov za svu pomoć Srbima na Kosmetu u proteklih 10 godina, kao i sve buduće humanitarne akcije, a posebno akciju planiranu za oktobar koja se odnosi na pomoć za pedesetak bolesne djece sa Kosova i Metohije.

Izvor: SRNA