latinica  ћирилица
07/09/2017 |  13:04 ⇒ 13:23 | Autor: RTRS

Nada svjetskog tenisa igra u Banjaluci

Talentovani srpski teniser Miomir Kecmanović učestvovaće na banjalučkom ATP Čelendžeru koji počinje u ponedjeljak, 11. septembra.

Organizatori smotre Kecmanoviću su uručili pozivnicu, baš kao i bh. adutu Tomislavu Brkiću, Nini Serdarušiću iz Hrvatske, te japanskom takmičaru Kentu Tagashiri.

Direktor turnira "Banjaluka 2017" Lana Popović izjavila je da su se organizatori potrudili da sa pozivnicama "pokriju" region.

– Veliko nam je zadovoljstvo što će u Banjaluci učestvovati Miomir Kecmanović, jedan od najboljih juniora svijeta, trenutno 314. teniser ATP liste. On je igrač koji ima veliku perspektivu i nadam se da će upravo naš turnir pamtiti kao takmičenje sa kojeg je krenuo ka svjetskom vrhu. I ove godine imaćemo igrača iz Bosne i Hercegovine, Dejvis kup reprezentativca Tomislava Brkića. Tu su još Nino Serdarušić iz Hrvatske kao i Kento Tagashira koji nam dolazi iz dalekog Јapana. Njegov trener je bivši hrvatski teniser Roko Karanušić, koji je svojevremeno takođe nastupao na našem turniru – izjavila je Popovićeva.

Kvalifikacije počinju u subotu, 9. septembra, dok program glavne smotre startuje dva dana kasnije.

Mečevi polufinala i finale banjalučkog ATP Čelendžera možete pratiti u direktnom prenosu na RTRS-u. 

Izvor: RTRS, Srpskakafe