latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:33 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

BL- Trodnevne kvalifikacije za vaterpolo Ligu šampiona (FOTO)

Naredna tri dana Banjaluka će biti domaćin prve runde kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona.
Vaterpolo klub "Banjaluka" - Foto: Facebook
Vaterpolo klub "Banjaluka"Foto: Facebook

Osim domaćina, za prolaz dalje boriće se ruski Sintez Kazanj, mađarska Budimpešta, španska Terasa i Portuense iz Portugala.

Prvog dana turnira - večeras od 18.30 časova u bazenu će snage odmjeriti domaća Banjaluka i Sintez, a od 20.30 časova na programu je meč Portuense - Budimpešta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas predstavnike vaterpolo klubova koji u Banjaluci učestvuju na kvalifikacionog turniru za LEN Ligu šampiona i poželio im dobrodošlicu, te istakao da je Banjaluka grad mladosti i sporta koji ima bogatu sportsku tradiciju.

Radojičić je naveo da Banjaluka prvi put organizuje kvalifikacije za vaterpolo Ligu šampiona, koje počinju danas i trajaće do nedjelje, 17. septembra, na Gradskom olimpijskom bazenu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Vjerujem da će ovo za nas biti lijepo iskustvo i nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Dolaze nam ekipe iz Rusije, Mađarske, Portugalije i Španije, a za naš klub je svakako veliki uspjeh i to što učestvuje na jednom ovakvom turniru", naglasio je Radojičić.

Vaterpolisti kod gradonačelnika Radojičića (FOTO: RTRS)

Delegat turnira Gadi Švarc iz Izraela, rekao je da, iako je veoma kratko u Banjaluci, može da kaže da je to lijep grad i da se nada dobroj organizaciji turnira.

On je naglasio da je za Banjaluku najvažnije što može da ugosti vaterpolo klubove iz različitih evropskih zemalja i da rezultat ne mora uvijek biti u prvom planu.

Švarc je poželio sreću svim učesnicima turnira, te zahvalio Radojičiću na srdačnom prijemu.

Na turniru još učestvuju klubovi "Terasa" iz Španije, "Budimpešta" iz Mađarske i "Portuense" iz Portugalije.

Timovi koji osvoje prva dva mjesta na turniru obezbijediće prolaz u drugu rundu kvalifikacija.

Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Izvor: RTRS/SRNA