latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:50 ⇒ 16:37 | Autor: RTRS

Đokić u trodnevnoj posjeti Nižnji Novgorodu

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić, izjaviol je da Srpska želi nastaviti da gradi već započetu svestranu saradnju sa Nižnjim Novgorodom, posebno u sektoru industrije, imajući u vidu kapacitete kojima raspolažu Republika Srpska i ova ruska oblast.
Đokić u Rusiji (foto:Vlada.rs) -
Đokić u Rusiji (foto:Vlada.rs)

Prvog dana posjete Đokić se sastao sa gradonačelnicom Nižnjeg Novgoroda Elizavetom I. Solončenko, predsjednikom Privredne komore Nižnjeg Novgoroda Dmitrijem Krasnovom, kao i predstavnicima poslovne zajednice sa kojima je razgovarao u odvojenim susretima o mogućnostima dalje saradnje. Sastao se i sa rektorom Univerziteta Borisom Andrejevičem a studente balkanistike na ovom univerzitetu upoznao je sa aktuelnom situacijom u Republici Srpskoj i odnosima koje Srpska ima sa zemljama regiona.

Đokić, koji boravi u trodnevnoj posjeti oblasti Nižnji Novgorod, naveo je da je saradnja već uspostavljena putem Centra za poslovnu saradnju koji je otvoren u Nižnjem Novgorodu prošle godine.

On je najavio da će u narednim danima razgovarati i sa gubernatorom oblasti Nižnji Novgorod sa kojim će potpisati dokument kojim se izražava spremnost da se saradnja Republike Srpske i ove ruske oblasti počne institucionalno razvijati. Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske u Nižnjem Novgorodu razgovaraće sa predstavnicima institucija te oblasti, kao predstavnicima poslovne i akademske zajednice.

Izvor: SRNA