latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:04 | Autor: RTRS

Banjaluka - Novi Sad: Razmjena pozitivnih iskustava i dobrih praksi

Gradovi Banjaluka i Novi Sad imaju velike potencijale kada je riječ o primjeni različitih modela u funkcionisanju vitalnih segmenata uprave, a razmjena iskustava predstavlja dobru praksu za oba grada, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Gradska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Gradska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Delegacija načelnika više odjeljenja Gradske uprave Banjaluka danas je u posjeti kolegama u Novom Sadu, sa kojima su razgovarali o razmjeni pozitivnih iskustava i dobrih praksi u svome radu.

Iz Gradske uprave navode da su poslije zajedničkog prijema i sastanka uslijedili pojedinačni razgovori resornih načelnika, na kojima je bilo riječi o konkretnim poslovima i problemima.

"Novi Sad i Ljubljana su dvije lokalne zajednice koje su po veličini, broju stanovnika i drugim parametrima slične nama. Zbog toga smo danas posjetili kolege u Novom Sadu kako bi sa njima razgovarali o poslovima i problemima za koje smo mi zainteresovani, ali i prenijeli im naša iskustva iz nekih stvari koje ih interesuju", istakao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj Slaviša Sandić.

U delegaciji grada Banjaluka su, osim Sandića, vršioci dužnosti načelnika odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević, komunalne poslove Petar Bilčar i opštu upravu Sanja Pavlović, te šef Odsjeka za strateško planiranje, javno privatno-partnerstvo i pripremu projekata Vojin Marić.

Izvor: SRNA