X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
18/09/2017 |  18:24 ⇒ 18:44 | Izvor: RTRS

Škotska- Na prodaju misteriozno ostrvo na kom niko ne živi (VIDEO)

Ostrvo površine 98 hektara u Šetlandskim ostrvima, koje se nalazi sjeveroistočno od obale Škotske, već 80 godina nema nijednog stanovnika i prodaje se na aukciji za 595 hiljada funti.
Škotska- prodaje se misteriozno ostrvo na kojem niko ne živi  (Foto:Thinkstock) -
Škotska- prodaje se misteriozno ostrvo na kojem niko ne živi (Foto:Thinkstock)

Ostrvo se nalazi u pokrajini Nort Rou i pripadalo je porodici Dejvida Mareja više od 150 godina. Na ostrvu se nalaze kuće, ali u njima niko ne živi.

Ovo područje u narodu je poznato kao Fedeland i turistički je privlačno, pogotovo za bogatu klijentelu. Vlasnik Marej kaže da su zdravstveni problemi razlog prodaje ostrva, a njegov otac Daglas posljednja je osoba koja se rodila na tom ostrvu, 1944. godine.

Što se tiče pristupa ovom mjestu, može se doći pješice, džipom ili brodićem. On priznaje da mu je teško da napusti ostrvo, ali da je jednostavno primoran.

- Mjesto poput ovoga je nezamislivo, ovakvo mjesto ne postoji nigdje drugdje. Priroda je predivna, biljke i životinje... dodaje vlasnik.

Pogodan je za šetnje i uživanje u prirodi, a njegovo područje čak je istraživano virtuelno putem simulacije video-igrica. Ta simulacija omogućava korisnicima da "šetaju" ostrvskim krajolikom i upoznaju ga.

Međutim, kupaca još nema.

Izvor: Agencije