latinica  ћирилица
20/09/2017 |  14:24 | Autor: RTRS

Aktiv žena SP Banjaluka u Roditeljskoj kući poklonio djeci školski pribor

Predstavnici Aktiva žena Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka posjetili su danas Roditeljsku kuću u ovom gradu u kojoj borave djeca koja se liječe od malignih bolesti i uručili pakete školskog pribora.
Roditeljska kuća u Banjaluci - Foto: RTRS
Roditeljska kuća u BanjaluciFoto: RTRS

Predsjednik Aktiva Darinka Pejić podsjtila je da će od ove školske godine mališani u Roditeljskoj kući imati mogućnost redovnog školovanja, te je cilj bio da im članice Socijalističeke partije u tome pruže podršku.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti "Iskra" Dijana Berić rekla je da će ova donacija mnogo značiti za ove mališane, jer je u septembru u Roditeljskoj kući počela i školska godina.

"Iako je to i dalje pilot projekat, Ministarsto prosvjete i kulture Republike Srpske nam je omogućilo da ove školske godine školarci u Roditeljskoj kući imaju i učiteljicu, kako ne bi mnogo zaostali u školskom gradivu, jer je proces liječenja dugotrajan", rekla je Berićeva.

Ona je pojasnila da će ove godine biti eksperimentalni dio ovog projekta. U Roditeljskoj kući u Banjaluci trenuto boravi petoro djece.

Izvor: SRNA