latinica  ћирилица
21/09/2017 |  10:51 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Saša Radulović posredovao u formiranju "ReStart Srpska"

Lider stranke "Dosta je bilo" Saša Radulović posredovao je u formiranju udruženja "ReStart Srpska", čiji je cilj da ruši aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, saznaje portal "Princip".
Protesti "ReStart" - Foto: RTRS
Protesti "ReStart"Foto: RTRS

"ReStart Srpska", udruženje formirano prije gotovo godinu dana sa sjedištem u Banjaluci, najavljeno je kao borac protiv partiokratije, koje je na strani vladavine prava, demokratskog i kulturnog pluralizma.

Prema navodima ovog portala, Udruženje koje preko noći nudi "ozdravljenje" društva u Republici Srpskoj posljednjih dva-tri mjeseca počelo je sa protestima protiv aktuelne vlasti sa pojedinim članovima PDP-a, NDP-a i drugim, prema tajmingu koji im je preporučen od nalogodavaca i finansijera.

Tako je ovo udruženje, koje predvode "ambiciozni, i lične promocije i medija gladni novopečeni buntovnici Stefan Blagić i politolog Velizar Antić", počelo da radi ono za šta su ih u suštini i osnovali pojedini strani fondovi, i to posredstvom Saše Radulovića - lidera opozicione stranke u Srbij, navodi se u tekstu pod naslovom "Nakon neuspjeha u Srbiji 'ReStart ruši Srpsku".

Prema istom izvoru, riječ je o stranci koja je prerasla iz pokreta koji se zvao "Dosta je bilo. Restart", a imao je za cilj rušenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Kada je to propalo, Radulović je prošle godine pomogao zainteresovanim predvodnicima sadašnjeg 'ReStarta Srpska' da stupe u kontakt sa međunarodnim donatorima koji inače pokušavaju da prekrajaju političku mapu Balkana", piše "Princip".

Prema informacijama iz Beograda, "ReStart Srpska" je u fazi osnivanja dobijao 2.000 evra mjesečno, ali je nakon nekoliko izvedenih protesta ta cifra znatno povećana, navodi se u tekstu.

"U Beogradu se priča da iza finansiranja ovog udruženja stoji i Međunarodni republikanski institut, kao i još neke fondacije", saznaje ovaj portal.

Udruženje "ReStart Srpska" negiralo je pisanje portala "Princip" da je u formiranju ovog udruženja posredovao lider stranke "Dosta je bilo" Saša Radulović i da su ih finansirali međunarodni fondovi, a čemu svjedoči, kako navode, saldo na njihovom računu koji iznosi nula KM.

Iz "ReStarta" navode da nikada nijedan fening ni od koga nisu dobili i da su na to ponosni.

Izvor: SRNA, Princip