latinica  ћирилица
22/09/2017 |  09:12 ⇒ 09:15 | Autor: RTRS

Ženio se 120 puta i ima 28 djece

Da li ste ikada pomislili da je moguće oženiti 120 žena i dobiti 28 djece? Tajlanđanin Tambon Prasert je, međutim, to i dokazao i time, vjerovatno, postavio novi rekord u broju vjenčanja.
Tambon Prasert - Foto: Screenshot/YouTube
Tambon PrasertFoto: Screenshot/YouTube

Prasert, koji živi u okrugu Fromni u tajlandskoj provinciji Nakorn Najok, nedavno je priznao da je ilegalno oženio više od stotinu supruga. On je to učinio pod prisilom, pošto su lokalni novinari saznali tu informaciju.

Pedesetosmogodišnji političar i preduzetnik je priznao da je oženio više od 100 supruga širom zemlje, i da je sa njima dobio 28 sinova i kćeri. On je dodao i da je prvu suprugu oženio sa samo 17 godina.

"Prvi brak sam započeo u 17. godini, a moja prva supruga bila je dvije godine mlađa od mene. Zajedno smo imali troje djece. Poslije toga sam ženio ostale. Sve su pretežno bile djevojke mlađe od 20 godina, jer ne volim starije, one se previše svađaju", rekao je Prasert.

Šta god mislili o njemu, Prasert, na neki način, u svakom braku ispadao džentlmen, budući da je svaka njegova supruga informisana o tome da je prije nje imao još nekoliko brakova kao i da, i nakon nje, planira ponovo da se ženi.

"Sve ih poštujem. Kod svake pitam njihove roditelje za odobrenje vjenčanja, u skladu sa ovdašnjim običajima i tradicijom. Svi oni su bili prisutni na našim vjenčanjima", dodaje Prasert.

Njegova poslljednja supruga je, ipak, starija od onih prethodnih. Zove se Nam Fon i ima 27 godina.

Izvor: B92