latinica  ћирилица
24/09/2017 |  12:45 ⇒ 20:36 | Autor: RTRS

Vučić uručio pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu pasoš i ličnu kartu Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu.
Srpski pasoš glumcu Ralfu Fajonsu - Foto: RTRS
Srpski pasoš glumcu Ralfu FajonsuFoto: RTRS

Britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ličnu kartu i pasoš Srbije, jer u svijetu promoviše srpsku kulturu. Glumac kultnih holivudskih filmova, u Beogradu je 2008. snimio svoj prvi rediteljski film “Koriolan”.

Čuveni glumac, na srpskom je rekao da se u Srbiji uvijek osjeća dobrodošlo, i da mu je čast što je postao srpski državljanin.

“Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam, onako. Moj život je obogaćen vašom hranom, vašim vinom, vašom dobrotom i vašim prijateljstvom. Hvala vam što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Јa sam počastvovan”, rekao je Fajns.

Predsjednik Vučić kaže da je Fajns pokazao da voli Srbiju još od snimanja svog filma u Beogradu, i da je svojim promovisanjem srpskih vrijednosti zaslužio ličnu kartu i državljanstvo Srbije.

"Srećni smo što ste postali građaninom ove zemlje, a mi ćemo ljubavlju i pažnjom pokušati da vam uzvratimo ono što vi osjećate prema našoj zemnji i prema našem narodu. Dobro došli u Srbiju, sad ste vi domaćin i više niste i nikada nećete biti gost”, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije poželio je glumcu “Engleskog pacijenta”, “Šindlerove liste” i “Brižnog baštovana” da više vremena provodi u Srbiji nego u svojoj prvoj otadžbini, i da Srbiju voli sa istom strašću kao što je voli danas.