latinica  ћирилица
25/09/2017 |  13:24 | Autor: RTRS

"Sraman napad Crnatka na institucije Srpske"

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da je napad PDP-ovog ministra inostarnih poslova BiH Igora Crnatka u Salcburgu na institucije Republike Srpske sraman i potpuno neprihvatljiv i da je izazvao negodovanje javnosti u Srpskoj, ali i glasno odobravanje u Federaciji BiH.

"Srpski narod dobro zna o kakvom je čovjeku riječ i kako se to zove - kad neko ode iz svoje u tuđu kuću i govori loše o svojima. Dobro je da se to dogodilo, Crnadak se sam najbolje predstavio i nema potrebe više nikoga ubjeđivati u njegove namjere", navela je Majkićeva.

Ona ističe da je jedino što preostaje mnogo posla da se popravi šteta koju Crnadak pravi "hodajući po svijetu", veličajući BiH i blateći Srpsku.

"Građani Srpske znaju da je Crnatkov napad na njene institucije i njemu sličnih politički rad po istoj matrici sa SDA i Bakirom Izetbegovićem, a to znači što manje Srpske i što više BiH. Ono što građani, takođe, znaju jeste - da oni daju konačnu riječ 2018. godine", dodala je Majkićeva, koja je podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je učestvujući na Međunarodnoj konferenciji evropskih regiona i gradova u Sacburgu, nije propustio priliku da, po uzoru na sarajevske kolege, ponovo napadne Republiku Srpsku i njene institucije, prenosi Radio televizija Republike Srpske /RTRS/.

Na panel-diskusiji o sljedećoj generaciji novih članica EU Crnadak je, upitan zbog čega BiH kasni sa dostavljanjem odgovora na pitanja iz upitnika Evropske komisije, iako su to zemlje regiona mnogo brže uradile, ničim izazvan, javno kritikovao vlast u Republici Srpskoj i njene institucije.

"Pripadam političkom bloku koji se strogo protivi Vladi Republike Srpske. Vidimo da je njihova politika dovela Republiku Srpsku do najvećeg mogućeg nivoa korupcije i najnižeg mogućeg nivoa ekonomije i optimizma ljudi", izjavio je Crnadak u svom govoru.

Predstavnici političkog života u Srpskoj, koji su prisustvovali diskusiji, zgroženi su Crnatkovim obraćanjem, te poručuju da je ovo neprimjereno ministru koji je na tu poziciju izabran glasovima iz Republike Srpske.

Izvor: Srna