latinica  ћирилица
25/09/2017 |  14:15 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Koz. Dubica: U adaptaciju ambulanti uloženo više od 200.000 KM

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka adaptacije i reorganizacije ambulanti porodične medicine i pedijatrije Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, u koje je uloženo više od 200.000 KM.
Kozarska Dubica - nova ambulanta - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - nova ambulantaFoto: SRNA

Sredstva za adaptaciju i reorganizaciju ambulanti obezbijedili su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i opštine Kozarska Dubica.

"U opštini Kozarska Dubica u proteklom periodu u rekonstrukciju, izgradnju i opremanje ambulanti porodične medicine i rekonstrukciju centralnog objekta Doma zdravlja uloženo je 1,7 miliona KM i to je značajna pomoć zdravstvenom sistemu ove opštine", izjavio je Bogdanić.

On je istakao da je u Kozarskoj Dubici vidljivo da je lokalna zajednica u proteklom periodu posvetila dovoljno pažnje svom Domu zdravlja.

"Zato on danas izgleda ovako dobro", naglasio je Bogdanić.

Bogdanić je sa direktorom Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici Vladom Karagićem i načelnikom opštine Radenkom Reljićem svečanim presijecanjem vrpce ozvaničio završetak radova na ambulantama porodične medicine i pedijatrije, te obišao novouređene prostorije.

Reljić je istakao da su u saradnji opštine Kozarska Dubica i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite ambulatne porodične medicine uređene i adaptirane u skladu sa svjetskim standardima.

"Ovo je objekat u kojem sam rođen, a raduje me i to da je projekat započeo kada sam još bio direktor u Domu zdravlja. Opredijeljeni smo da i u buduće nastavimo izgradnju naših objekata u krugu Doma zdravlja, koji je u toku rata bio na prvoj borbenoj liniji i na koji je palo 36 granata", rekao je Reljić.

On je naglasio da je nakon deset godina ulaganja u infrastrukturu Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici postao jedan od najuređenijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Direktor Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici Vlado Karagić izjavio je da je ta ustanova u veoma dobrom stanju, te da je, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je imala razumijevanja za projekte te ustanove, puno uloženo u objekte i infrastrukturu.

Karagić je zahvalio ministru Bogdaniću, pomoćniku ministra Milanu Latinoviću i svima onima koji su u bilo kojem svojstvu učestvovali u realizaciji projekta.

Doktor u odjeljenju pedijatrije Dijana Burazor izjavila je novinarima da je u odnosu na prethodni objekat, koji je bio mnogo zapušteniji, sada mnogo lakše raditi.

"Mi smo zadovoljni, uslovi su bolji, a i pacijenti, i mali i veliki, veoma su zadovoljni", naglasila je Burazoreva.

Svečanosti povodom završetka adaptacije i reorganizacije ambulanti porodične medicine i pedijatrije Doma zdravlja Kozarska Dubica prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Darko Banjac, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milan Latinović, te brojni opštinski zvaničnici i gosti.

Izvor: Srna