latinica  ћирилица
25/09/2017 |  16:20 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Rekonstruisan Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici (VIDEO)

U Kozarskoj Dubici završena je rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja. Urađenim su zadovoljni su i pacijenti i zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U adaptaciju i reorganizaciju ambulanti porodične medicine i pedijatrije uloženo je više od 200.000 KM. Sredstva su obezbijedili resorno ministarstvo i opština Kozarska Dubica.
Dom zdravlja u Kozarskoj dubici - Foto: RTRS
Dom zdravlja u Kozarskoj dubiciFoto: RTRS

Deset godina ulaganja u dubički Dom zdravlja urodilo je plodom. Pacijenti su zadovoljni i uslovima, ali i uslugom.

Kvalitetna zdravstvena usluga neće izostati ni u narednom periodu, uz bolje uslove rada za 82 medicinska radnika.

- Sada je mnogo lakše raditi, radnici su zadovoljni, mi smo zadovoljni, a samim tim i naši pacijenti - ističe Dijana Burazor, doktor opšte prakse u Domu zdravlja.

Direktor Doma Vlado Karagić ističe da su značajna sredstva uložena u rekonstrukciju ovog objekta.

- Ima još ulaganja, ali to su sitni detalji. Mislim da je Dom zdravlja u Dubici u zadovoljavajućem stanju - kaže Karagić.

Objekat u Doma zdravlja poprimio je novi izgled, sve je rađeno u skladu sa svjetskim standardima. Završetkom ovog projekta, 80 odsto objekta je rekonstruisano. Preostalo je renoviranje prvog sprata.

- Opština će nastojati da, zajedno sa Vladom Srpske, odnosno Ministarstvom zdravlja, a možda i sa nekim stranim donatorima, obezbijedimo sredstva u svrhu potpune rekonstrukcije ovog objekta - rekao je načelnik opštine, Radenko Reljić.

Ministar zdravlja i zdravstvene zaštite Srpske Dragan Bogdanić rekao je u ovoj opštini u rekonstrukciju i izgradnju i opremanje ambulanti uloženo oko 1.700.000 KM u proteklom periodu.

U proteklih 10 godina Vlada i resorno ministarstvo uložili su oko 47 miliona KM u primarnu zdravstvenu zaštitu, na području Republike Srpske.