latinica  ћирилица
25/09/2017 |  16:52 | Autor: RTRS

Crnadak: U Salcburgu ništa nisam ružno rekao o Srpskoj

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je u Salcburgu pozitivno i afirmativno pričao o Republici Srpskoj, njenom značaju i ulozi, kao i njenim velikim nadležnostima koje moraju da budu uvažene na putu BiH ka EU.
Crnadak na konferenciji evropskih regiona i gradova - Foto: SRNA
Crnadak na konferenciji evropskih regiona i gradovaFoto: SRNA


"Nijedna ružna riječ nije rečena ni o Banjaluci niti o Republici Srpskoj. Na kraju svog govora pozvao sam kolege ministre za evropske integracije iz regiona da sljedeći takav skup održimo u Banjaluci", naveo je Crnadak.

On je istakao da je prošle godine doveo 10 ministara inostranih poslova u Banjaluku i napravio promociju za kakvu će, kako kaže, gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću "trebati narednih sto godina". Crnadak kaže da je Radojičićevo reagovanje na njegov nastup u Salcburgu pokazuje da je Radojičić "sitni lokalni političar, spreman na najgore podvale i podmetanja".

Kada je riječ o kandidaturi Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture, Crnadak tvrdi da se njemu kao ministru iz Banjaluke ili bilo kome u ministarstvu koje vodi nikada nije obratio ni Radojičić niti bilo ko od njegovih saradnika da zajednički rade na ovoj kandidaturi.

Izvor: SRNA