latinica  ћирилица
25/09/2017 |  18:33 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Čović: Predsjedništvo BiH će razmotriti aferu prisluškivanja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da će Predsjedništvo razmatrati aferu navodnog prisluškivanja hrvatskih zvaničnika i privrednika.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

"To se mora istražiti. S obzirom na to da kao članovi Predsjedništva BiH imamo ustavnu ulogu, to pitanje ćemo staviti na dnevni red i raščistiti odnose kako se u vezi sa tim ne bi spekulisalo. Bojim se da imamo mnogo više galame, nego drugih problema. Institucije koje su odgovorne treba da podnesu izvještaje", rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je nedavnu posjetu SAD ocijenio kao značajnu i uspješnu.

"Imali smo susrete sa petnaestak državnika i kroz te surete poslali smo jasnu poruku našeg evropskog puta, Akcionog plana za članstvo u NATO i svega što trebamo da uradimo u BiH da bi se to realizovalo, naše unutrašnje stabilnosti, nedjeljivosti države", kaže Čović.

On je najavio posjetu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini u naredna dva, te sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a u Briselu 23. i 24. oktobra. Čović je čestitao kancelaru Njemačke Angeli Merkel na izbornoj pobjedi.

Izvor: SRNA