latinica  ћирилица
26/09/2017 |  11:20 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

U Modriči održan Treći kup u lovu ribe varalicom (VIDEO)

U Modriči, na rijeci Bosni, održan je Treći kup u lovu ribe varalicom. Na takmičenju je, i pored lošeg vremena, bilo 20 pecaroša iz regiona.
Takmičenje u pecanju - Foto: RTRS
Takmičenje u pecanjuFoto: RTRS

Organizator ovog specifičnog takmičenja bilo je Sportsko-ribolovno društvo "Optima" Modriča.

Na Trećem otvorenom kupu u lovu ribe varalicom učestvovalo je 15 takmičara iz svih dijelva Srpske, tri iz Federacije BiH i dva takmičara iz Hrvatske. Pobjednik je bio je Radenko Miladinović iz Prnjavora koji je ujedno i jedini učesnik koji je imao uspjeha u lovu ribe varalicom, ulovivši klena od 20 cm.

- Bilo je ulova, jedini sam sa ulovom. Presudilo je poznavanje terena, tu sam prvi put, znači jednostavno sreća, kaže Radenko Miladinović, pobjednik Trećeg otvorenog Kupa u varaličarenju iz Prnjavora.

Loše vrijeme je onemogućilo takmičare da postignu još bolje rezultate. Sudije nisu imale puno posla, ali su bili zadovoljni takmičenjem.

- Nismo imali puno posla, vrijeme je podbacilo, voda je bila odlična. U svakom slučaj bilo je lijepo druženje. Zadovljan sam, ističe Zoran Popović, vrhovni sudija takmičenja.

Sportsko-ribolovno društvo "Optima" iz Modriče ima veliku tradiciju u organizaciji takmičenja u pecanju na plovak, a vraličarenje će ubuduće biti tradicija ovog društva. Osim toga modrički ribari razmišljaju da organizuju takmičenja u mušičarenju i lov na bućku.

- Naše udruženje ima dobre rezultate u plovku, varaličarenju je za nas jedan novi vid takmičenja. To zahtijeva posebnu opremu, pribor, poznavnja terena, poručuje Borislav Kojić, predsjednik SRD "Optima" Modriča.

Pobjedncima u lovu ribe varalicom pripali su pehari i diplome. Kao i uvijek ribari su i ovo takmičenje iskoristili za dobro druženja. Odličan organizator takmičenja bilo je Sportsko ribolovno društvo "Optima" Modriča koje ima 350 članova.