latinica  ћирилица
26/09/2017 |  13:14 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Savanović i Sakser o projektu zapošljavanja mladih

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović razgovarao je, danas u Banjoj Luci, sa ambasadorom Švajcarske Andreom Rauber Sakser o projektu zapošljavanja mladih u BiH koji se provodi uz podršku ove ambasade.
Savanović - Sakser - Foto: RTRS
Savanović - SakserFoto: RTRS

Konstatovano je da je ovaj projekat koji se primjenjuje od 2008. godine posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske dao značajne rezultate i naglašeno da će njegova realizacija biti nastavljen i u budućem periodu.

Najvažniji ciljevi projekta, kako je rečeno, ostaju podrška mladima da unaprijede svoj položaj na tržištu rada i brže dođu do posla, kao i i podrška Zavodu za zapošljavanje u poboljšanju kvaliteta usluga sa naglaskom na jačanje posredničke uloge na tržištu rada i unapređenju zapošljavanja mladih, kao i njihove radne aktivacije.

Tokom razgovora posebno su pomenuti dobri efekti uspostavljanja Klubova za traženje posla koji imaju savremeni pristup u radu sa nezaposlenim osobama, što podrazumijeva svakodnevnu komunikaciju i savjetovanje nezaposlenih lica kao i komunikaciju sa poslodavcima.