latinica  ћирилица
26/09/2017 |  13:47 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Govedarica-Sakser: Podrška strategiji koja će otvoriti nova radna mjesta

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da je spreman da intenzivno radi sa Ambasadom Švajcarske u BiH na sprovođenju strategije koja će otvoriti nova radna mjesta u Srpskoj i biti garancija opstanka Srba na ovim prostorima.
Govedarica - ambasador Švajcarske - Foto: RTRS
Govedarica - ambasador ŠvajcarskeFoto: RTRS

Na današnjem sastanku Govedarice i ambasadora Švajcarske Andree Rauber Sakser razgovarano je o saradnji sa Švajcarskom koja traje duži vremenski period, kao i o programima koje ova ambasada provodi po lokalnim zajednicama s ciljem zapošljavanja mladih kojima je najvažnije da pronađu posao i uključe se u razvoj svoje zemlje.

Tokom razgovora o Zakonu o akcizama, Govedarica je rekao da SDS shvata značaj usvajanja seta ovog zakona za realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata, ali i da bi to bio veliki udar na građane kojima niko nije obećao nova poreska opterećenja, saopšteno je iz SDS-a.

Predsjednik SDS-a je istakao dobru saradnju sa srpskom dijasporom u Švajcarskoj i zahvalio ambasadoru na dosadašnjoj podršci i posvećenosti ekonomskim, socijalnim i političkim procesima tranzicije u kojima učestvuje Srpska.

Sakserova je Govedarici na današnjem sastanku uručila dokument Strategije saradnje Švajcarske u BiH za period od 2017-2020. godina.

Izvor: Srna