latinica  ћирилица
26/09/2017 |  15:46 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

"Senke nad Balkanom" i pred publikom u Makedoniji

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom" predstavljena je juče publici u Makedoniji, na 38. međunarodnom filmskom festivalu "Braća Manaki".
"Senke nad balkonom" - Foto: RTRS
"Senke nad balkonom"Foto: RTRS

Mnogobrojna publika, baš kao i veliki broj filmskih umjetnika koji se već tradicionalno okupljaju u Bitolju, imali su priliku da premijerno vide prvu pilot-epizodu serijala koji će se emitovati i na makedonskoj televiziji.

Filmski susreti "Braća Manaki" su, nakon Sarajeva i Niša, već treći festival koji je u svoj program uvrstio predstavljanje "Senki nad Balkanom", gdje je pokazano veliko interesovanje za prvu sezonu novog ostvarenja koje potpisuje Dragan Bjelogrlić.

Radnja prve sezone serije "Senke nad Balkanom" smještena je u burno razdoblje kraja dvadesetih godina prošlog vijeka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature.

U Beogradu, u kome se ukrštavaju i sukobljavaju interesi s različitih strana svijeta, glavni likovi, dvojica krim inspektora, koje tumače Bjelogrlić i Andrija Kuzmanović, suočavaju se s nizom neočekivanih obrta.

Početak televizijskog emitovanja zakazan je za kraj oktobra i serija će uporedo biti prikazivana na javnim servisima u BiH, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.

Pored Bjelogrlića, koji ima glavnu ulogu, u "Senkama nad Balkanom", u seriji igraju Aleksandar Galibin, Žarko Laušević, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Јezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Goran Bogdan, Milica Gojković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov, Marko Živić, Iva Kevra i drugi.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.

Podsjetimo i da je Bjelogrlićev "Kobra film" seriju realizovao u koprodukciji sa Radio- televizijom Republike Srpske.

Izvor: RTRS, B92