latinica  ћирилица
26/09/2017 |  16:19 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Pogledajte u kakvim učionicama borave đaci OŠ "Vuk Karadžić" u Banjaluci (VIDEO)

Roditelji učenika 4. razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Banjaluci nisu zadovoljni uslovima u učionici u kojoj njihova djeca pohađaju nastavu. Iz upravi škole poručuju da bi neuslovna učionica trebalo da bude uskoro sanirana.
Učionica u OŠ Vuk Stefanović Karadžić u Banja Luci - Foto: RTRS
Učionica u OŠ Vuk Stefanović Karadžić u Banja LuciFoto: RTRS

Nedeljko Rapić, otac učenice ovog razreda, kaže da je tek na roditeljskom sastanku vidio u kakvoj prostoriji đaci pohađaju nastavu. Slike, kaže, govore sve.

"Kada sam ušao u učionicu kao da sam ušao u nekakav napušteni vešeraj. Užas, fotografije će pokazati da ne lažemo. Moje dijete ne zaslužuje da sjedi na odvodu od mokrog čvora", kaže Nedeljko.

Roditelji su se pobunili zbog neuslovne učionice, ali kada je priča dospjela u javnost, Rapić tvrdi da je ostao sam zbog čega, kaže, ispašta njegovo dijete.

"Već tri dana moje dijete prozivaju u školi. Ona mi dolazi kući plačući sa pričom da je tata kriv. Nisam ja kriv, samo pokušavam obezbijediti uslove za sve učenike", pričća Rapić.

Da je učionicama potrebna sanacija, svjesni su i u školi, ali, kažu, to će se desiti kada se obezbijedi novac.

"Mi smo u projektu sanacije. Potpisan je memorandum 2016. UNDP je javio da smo dobili 50 odsto sredstava za projekat energetske efikasnosti i mi vrlo brzo očekujemo sanaciju", ističe Direktorka škole Tatjana Vilendečić.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" sagrađena je nakon katastrofalnog zemljotresa koji je 1969. godine zadesio Banjaluku.