latinica  ћирилица
26/09/2017 |  17:34 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Savjet ministara BiH: Maknuti BiH sa "sive liste"

Finalizacija odgovora na Upitnik Evropske komisije je u završnoj fazi, a potom slijedi prevod na engleski jezik, navodi se u informaciju o aktivnostima Direkcije za evropske integracije koju je danas razmatrao Savjet ministara.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Savjet ministara upoznat je danas o informaciji Pravobranilaštva BiH o zahtjevu "Hrvatske elektroprivrede - HEP" za mirno rješenje spora protiv BiH u vezi sa izgradnjom "Rudnika i termoelektrane Gacko", u skladu sa sporazumom vlada tadašnjih jugoslovenskih republika BiH i Hrvatske o recipročnom unapređenju i zaštiti ulaganja i Ugovorom o energetskoj povelji.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa će za jednu od narednih sjednica predložiti odluku o formiranju stalnog pregovaračkog tima za mirno rješavanje sporova u koji će biti uključeni eksperti za određene oblasti.

Zaključeno je i da je Akcioni plan za BiH za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca radi harmonizacije sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma sproveden u skladu sa preporukama radne grupe za finansijsko djelovanje. Savjet ministara pozvao je sve nadležne institucije i druga tijela da kontinuirano nastave aktivnosti na sprovođenju donesenih propisa iz Akcionog plana.

Izvor: SRNA