latinica  ћирилица
01/10/2017 |  20:51 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

U Srebrenici održana konferencija SNSD-a

U Srebrenici je održana konferencija SNSD-a, retrospektiva rada u proteklih 15 godina, odnosno od 2002. do 2017. godine
Srebrenica - konvencija SNSD-a -
Srebrenica - konvencija SNSD-a

U Srebrenici je održana konfencija SNSD-a, retrospektiva rada u proteklih 15 godina, odnosno od 2002. do 2017. godine.

Na današnjem sastanku bili su prisutni članovi odborničkog kluba SNSD Srebrenica, predsjednici kluba odbornika SNSD-a iz cijele regije Birač, a sastanku je prisustvoao i Lazar Prodanović, član Parlamentarne skupštine BiH.

"Cilj našeg današnjeg okupljanja jeste da se prisjetimo našeg rada u proteklih 15 godina, da se prisjetimo izbornih rezultata, ali i da se prisjetimo članova koji danas nisu sa nama, a sve sa ciljem da pokažemo da je SNSD u Srebrenici jedinstvena politička partija, da klub odbornika djeluje jedinstveno, a ovo je ujedno priprema za izbore gdje smo ponovo spremni za ubjedljivu pobjedu", izjavio je Miloš Milovanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD u Srebrenici.

Od 2002. do 2017. godine održano je sedam redovnih izbora, a jedanput su održani vanredni izbori. Na svim izborima SNSD je u Srebrenici dobio najviše glasova.

"Naša politika je da i u daljem radu nastavimo kao jedinstveni, a ovo je ujedno početak predizborne kampanje za 2018. godinu, a želimo da na neki način afirmišemo politiku spoja mladosti i iskustva koja treba da se u budućnosti impletmentira u Srebrenici, a naša politika je takva, mi gledamo naprijed i u razvoj", stav je dr Radomira Pavlovića, člana Kluba odbornika SNSD.

Na konvenciji su dodijeljene i zahvalnice svima koji su dali doprinos izbornim rezultatima SNSD u proteklom periodu, a prikazan je i kratak film o aktivnostima SNSD-a u regiji Srebrenice.