latinica  ћирилица
02/10/2017 |  17:25 ⇒ 21:25 | Autor: RTRS

Besplatno skijanje za đake sa Pala

Direktor Olimpijskog centra /OC/ "Јahorina" Dejan Ljevnaić i načelnik opštine Pale Boško Јugović danas su na Јahorini potpisali ugovor na osnovu kojeg će svim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Pale biti omogućeno besplatno skijanje u toku predstojeće zimske sezone.
Јahorina - besplatno skijanje za đake - Foto: SRNA
Јahorina - besplatno skijanje za đakeFoto: SRNA

"Imam veliku čast da potpišem ugovor u ime OC o besplatnom skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola", rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare, ističući da je ovo jedna od najvažnijih odluka koje je OC donio.

Prema njegovim riječima, odlukom da se djeci koja su rođena i žive u blizini Јahorine omogući besplatno korištenje skijališta OC "Јahorina" podstiče društvenu odgovornost, ali i djecu da se vrate sportu i da steknu zdrave navike.

"U prethodnom periodu djeca su tu rasla, gledali su Јahorinu, međutim zbog cijene ski-pasa i opreme za skijanje mnoga nisu bila u stanju da se bave skijanjem. Od danas neće imati taj problem - biće prijatelji Јahorine, rašće na Јahorini", rekao je Ljevnaić i izrazio nadu da će Јahorina u budućnosti izroditi i nekog svjetskog prvaka u skijanju.

Ljevnaić je objasnio da opština preuzima odgovornost da će organizovati djecu da dolaze na planinu i prevoz.

"Nema ograničenja u broju djece ni dana, nama je želja da dođe što više djece", rekao je direktor OC "Јahorina".

Prema njegovim riječima, odgovorna lica koja će biti u pratnji djece svako jutro će na osnovu spiska djece preuzimati ski-pasove i uveče ih vraćati OC kako bi se spriječile zloupotrebe poput preprodaje ski-pasova.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović zahvalio je Nadzornom odboru OC "Јahorina" za odluku da učenicima osnovnih i srednjih škola pokloni besplatno skijanje tokom predstojeće sezone.

"Od prvog dana Ljevnaić je lokalnu zajednicu stavio u prioritet. Zajedno donosimo odluke, za koje se nadamo da će biti kvalitetne", dodao je Јugović.

Najavljeno je da će isti ugovor biti potpisan i sa opštinom Trnovo, na čijem se području takođe nalazi OC "Јahorina".

Izvor: SRNA