latinica  ћирилица
03/10/2017 |  12:01 ⇒ 12:16 | Autor: RTRS

Mališani iz vrtića "Cvrčak" posjetili gradonačelnika Banjaluke

Djeca iz banjalučkog vrtića "Cvrčak" sa svojim vaspitačima i rukovodstvom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje posjetili su danas, povodom Nedjelje djeteta, gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.
Banjaluka, Nedjelja djeteta, Radojičić,  prijem za mališane - Foto: SRNA
Banjaluka, Nedjelja djeteta, Radojičić, prijem za mališaneFoto: SRNA

Radojičić je rekao da su susreti sa djecom uvijek prijatni i zanimljivi trenuci, a ovaj put razgovarano je o pravima djece, njihovim željama i potrebama, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Družili smo se, razgovarali, razmijenili poklone, a od djece sam čuo šta bi oni željeli za svoj vrtić. Rekli su da bi najviše željeli da izgradimo igralište", naveo je Radojičić.

On je dodao da je grad, uz podršku društveno odgovornih kompanija, ove godine već sagradio pet igrališta, a do kraja akcije Banjaluka bi trebalo da bude bogatija za 15 novih lokacija za igru i rekreaciju najmlađih.

On je podsjetio da je Skupština grada prošle godine usvojila Akcioni plan za djecu, koji definiše period do 2020. godine. Banjaluka je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je usvojila ovaj plan.

Za današnji prijem djeca su pripremila različite sadržaje - pjesmice, priče i recitacije.

Mališani iz banjalučkih vrtića poklonili su Radojičiću simbolične poklone koje su sami napravili, a od gradonačelnika su dobili edukativno-didaktički materijal.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Јelena Kurtinović kaže da se u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta, od 2. do 8. oktobra, u svim vrtićima održavaju brojne aktivnosti, dodajući da će danas na Trgu Krajine biti postavljen izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove.

Današnjem prijemu prisustvovao je i načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Izvor: SRNA