latinica  ћирилица
04/10/2017 |  17:38 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Usaglašen budžet BiH od 950 miliona KM

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je na današnjoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH usaglašen budžet BiH za narednu godinu i da će on ostati na istom nivou od 950 miliona KM, od čega će 750 biti finansirano iz indirektnih poreza.
Fiskalni savjet BiH (ARHIV) - Foto: SRNA
Fiskalni savjet BiH (ARHIV)Foto: SRNA

Cvijanovićeva je novinarima, nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH u Sarajevu, rekla da je jedna od tema današnje sjednice bio i globalni fiskalni okvir i da će ta sredstva ostati na dosadašnjem nivou, odnosno neće biti povećanja.

"U ovom slučaju treba govoriti o realnim stvarima, principijelno da li su potrebna ta sredstva, odnosno povećanje koje je traženo. Ako želimo da budemo ozbiljni i ako želimo da budemo u aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, a ne moramo ako nećemo, onda treba da pratimo njihova uputstva", dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je iznijela i lični stav da nema ništa protiv toga da se bilo kome povećaju plate, ali da je za tako nešto potrebno obezbijediti saglasnost MMF-a.

Na sjednici je usvojen Globalni fiskalni okvir sa pet glasova za i jednim uzdržan. Uzdržan je bio predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

Izvor: RTRS, SRNA