latinica  ћирилица
05/10/2017 |  12:49 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Okončana drama u Tesliću (FOTO)

Okončana je drama u Tesliću. Tridesetdvogodišnji muškarcac iz ove opštine koji je od juče prijetio da će izvršiti samoubistvo, sišao je sa drveta u Gradskom parku.
Teslić: Muškarac prijetio samoubistvom (Foto: Fejsbuk/Dnevna doza Doboja) -
Teslić: Muškarac prijetio samoubistvom (Foto: Fejsbuk/Dnevna doza Doboja)

Policija je juče u 14.30 časova primili dojavu građana da se nepoznati muškarac popeo na drvo u parku, prijeteći da će se objesiti.

Od tada je trajalo pregovaranje, te je muškarac danas sa omčom oko vrata sišao sa drveta na kojem je bio, na visini od oko 10 metara.

Nakon završetka policijskog razgovora, muškarac će biti zbrinut u Domu zdravlja Teslić radi pružanja potrebne medicinske pomoći, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Mjesto pokušaja samubistva u Tesliću (Foto: Fejsbuk/Dnevna doza Doboja)

Na licu mjesta bili su pripadnici pregovaračkog tima Policijske uprave Doboj, Policijske stanice Teslić, Centra za socijalni rad i Centra za mentalno zdravlje, te vatrogasci i Hitna pomoć.

Mjesto pokušaja samubistva u Tesliću (Foto: Fejsbuk/Dnevna doza Doboja)

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Eldinu Horiću, korisniku Centra za socijalni rad.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Nenad Stevanović ocijenio je da je policijska akcija odvraćanja od samoubistva muškarca iz Teslića bila vrlo humana, ali i teška jer tokom dvadesetdvočasne krize on nije iznosio nikakve zahtjeve, osim što je isticao nezadovoljstvo ličnim, porodičnim, političkim, ekonomskim i socijalnim statusom. Stevanović je naveo da je E.H. od ranije poznat policiji i da je registrovan kao psihički bolesnik.