latinica  ћирилица
07/10/2017 |  16:37 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Borenović: Usvojena Deklaracija o budućnosti Srpske (VIDEO)

Partija demokratskog progresa usvojila je Deklaraciju o budućnosti Republike Srpske i Program obnove na Osmom programskom saboru u Banjaluci, koja obuhvata jasne ciljeve stranke do 2025.godine.
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

PDP nudi mirnu budućnost i radi na tome da Srpska dobije ekonomiju 21.vijeka, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović, poručujući da su spremni za godinu dana da uđu u Vladu Srpske i ostvare ciljeve iz Programa obnove.

Nakon Osmog programskog sabora PDP-a, održanog u Kulturnom centru "Banski dvor", Borenović je rekao novinarima da PDP nudi mirnu budućnost i radi na tome da Srpska dobije modernu ekonomiju 21. vijeka.

"Definisali smo šta od danas do 2025. godine treba napraviti u svakom segmentu društva da bi Srpska bila ekonomski bogata i da u njoj ljudi mogu živjeti od svog rada", rekao je Borenović.

On kaže da su ponuđeni planovi zapošljavanja, jer je potrebno da u Srpskoj radi 350.000 građana, nakon čega bi se prosječna penzija mogla povećati na više od 500 KM, a prosječna plata na više od 1.000 KM.

Borenović je rekao da je pripremljen i detaljan plan demografske obnove Srpske, prema kome bi značajan novac bio isplaćivan za svako navorođenče, kao i za materinske dodatke majkama sa troje, četvoro i više djece.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je naveo da je ta stranka, dok je bila na vlasti, stabilizovala finansijski sektor, te ostavila bankarski sektor najjačim.

"To je doba kada su preduzeća iz Federacije BiH počela da prenose svoja sjedišta u Srpsku jer je tu bilo stabilnije. Srpska je tada izdržala ogromne pritiske međunarodnih institucija u smislu ustavnog urušavanja Srpske", rekao je Ivanić.