latinica  ћирилица
09/10/2017 |  13:54 | Autor: RTRS

Veterani: Nije upitan referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH

Udruženje Veterani Republike Srpske saopštilo je poslije oslobađajuće presude Oriću da više nije upitna potreba za održavanje referenduma o nepriznavanju Tužilaštva i Suda BiH na prostoru Republike Srpske.
Veterani Republike Srpske - Foto: RTRS
Veterani Republike SrpskeFoto: RTRS

Veterani ocjenjuju kao sramotnu ovu presudu, za koju navode da je najbolja pouka i poruka srpskom narodu i njegovim političkim vođama.

Da bismo referendumu kao najvišem stepenu slobode izjašnjavanja građana u Republici Srpskoj vratili osnovni smisao, potrebno je da Narodna skupština sa tom odlukom na istom referendumu postavi još jedno pitanje koje glasi:"Podržavate li da `borci-veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica uživaju posebnu zaštitu u skladu sa zakonom?`", navodi se u saopštenju.

Veterani ističu da bi ovo dodatno pitanje vratilo potrebni patriotski kapacitet najzaslužnijima za stvaranje i odbranu Republike Srpske, kao i njihovim potomcima, te tako se definisalo posljednji rat kao Odbrambeno-otadžbinski.

"Istovremeno bi skinulo maske sa svih onih koji se kunu u Republiku Srpsku, a posvećeni su samo interesima svojih stranaka i ličnim ambicijama", istakli su Veterani.

Izvor: SRNA