latinica  ћирилица
09/10/2017 |  22:36 ⇒ 10/10/2017 | 12:01 | Autor: RTRS

Orlovi čvrstih krila poletjeli ka Rusiji!(FOTO)

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon osam godina plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Rusiji! Izabranici Slavoljuba Muslina savladali su u Beogradu reprezentaciju Gruzije sa 1:0 (0:0). Јedini pogodak za Orlove, vrijedan plasmana na SP postigao je Aleksandar Prijović u 74. minuti.
Srbija - Gruzija - Foto: RTRS
Srbija - GruzijaFoto: RTRS

U okviru grupe D u kojoj su i fudbaleri Srbije, gostujuće pobjede su zabilježile Republika Irska i Austrija koje su minimalnim rezultatom savladale Vels, odnosno Moldaviju.

Srbija - Gruzija (Foto: StarSport)

Izabranici Slavoljuba Muslina su namučili oko 40.000 navijača na "Rajku Mitiću", ali su uspjeli da izbore pobjedu vrijednu plasmana.

Fudbaleri Srbije su podlegli pritisku pa su odigrali loše prvo poluvrijeme, prepuni nervoze nisu uspjeli konkretno da zaprijete golu rivala, dok je Gruzija bila često opasna ispred kaznenog prostora Orlova, a morao je da reaguje i Stojković.

Razočarani navijači su iz zvižducima ispratili u svlačionicu, i to je izgleda bio "lijek". Na teren kao da se vratio novi tim "Orlova", koji su dominirali od starta, konstantno prijetili rivalu, ali gola nije bilo.

Redale su se šanse Gudelja, Mitrovića, Matića, čiji je šut zaustavljen na gol liniji, ali 15 minuta prije kraja led je konačno probijen.

Ivanović je pokrenuo akciju po desnoj strani, proigrao Mitrovića, koji šalje dijagonalu po zemlji na drugoj stativi, a Prijović uklizava i baca u trans saigrače i navijače.

Tako se Srbija poslije osam godina vratila na svjetsku scenu, opet će igrati na Svjetskom prvenstvu, drugi put od osamostaljenja, i nadamo se ovaj put uživati u nastupu "Orlova", u Rusiji.

Srbija - Gruzija (Foto: StarSport)

Srbija će direktno u Rusiju, dok će Republika Irska u baraž za plasman na Mundijal.

Fudbaleri Republike Irske pobjedom u Velsu osvojili su drugo mjesto u Grupi D i izborili baraž za Svjetsko prvenstvo.

Golom DŽejmsa Meklina sredinom drugog poluvremena Irci su šokirali Kardif u direktnom obračunu za baraž.

U doigravanje za Mundijal plasirala se i Hrvatska, koja je u takođe direktnom obračunu slavila na gostovanju, u Ukrajini sa 2:0.

Pobjede ove dvije selekcije ostavile su bez baraža Slovačku, koja je bila najslabije rangirana drugoplasirana reprezentacija u ovim kvalifikacijama.

U baraž su se plasirali još Portugal, Italija, Danska, Sjeverna Irska i Grčka, a vjerovatno će i Švedska, jer je je Holandiji potrebna pobjeda od najamanje osam golova razlike u protiv "Vikinga".

Na Mundijal su se direktno plasirali Francuska, Švajcarska, Njemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španija, Belgija i Island.

Prve utakmice baraža na programu su od 9. do 11. novembra, dok su revanši planirani od 12. do 14. novembra 2017. godine.

Izvlačenje grupa za Mundijal u Rusiji održava se 1. decembra 2017. godine.

Pogledajte sve rezultate posljednjih mečeva kvalifikacija u grupama D, G i I:

D. Moldavija-Austrija 0:1 (0:0).

 Srbija Gruzija 1:0 (0:0)

 Vels-R. Irska 0:1 (0:0)

 

G. Albanija-Italija 0:1 (0:0)

  Makedonija-Lihtenštajn 4:0 (2:0)

  Izrael-Španija 0:1 (0:0)

 

I. Finska-Turska 2:2 (0:0)

 Island-Kosovo 2:0 (1:0)

 Ukrajina-Hrvatska 0:2 (0:0)

 

Izvor: RTRS/B92