latinica  ћирилица
10/10/2017 |  10:38 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Prijedor: Prva laparoskopska operacija debelog crijeva (VIDEO)

U Opštoj bolnici dr Mladen Stojanović u Prijedoru, po prvi put tim hirurga predvođen profesorom Zdravkom Marićem iz Banjaluke, uradio je laparoskopsku operaciju debelog crijeva.
Bolnica Prijedor - Foto: RTRS
Bolnica PrijedorFoto: RTRS

Operacija koja je urađena laserom i posebnim instrumentima bez reza na tijelu prošla je uspješno, a pacijent je nakon šest dana bolničkog liječenja otpušten kući.

Dragan Karanović bolovao je od karcinoma debelog crijeva. Zadovoljan urađenom laparoskopskom operacijom, ali i činjenicom da je prvi pacijent koji je prošao ovaj zahvat.

Tim hirurga prijedorske bolnice predvođen profesorom Zdravkom Marićem tri godine radi na poboljšanju i proširenju usluga. Laparoskopske operacije su bezbolne i donose brojne dobiti za pacijente.

U bolnici Prijedor laparoskopske operacije u abdominalnoj hirurgiji izvode se posljednjih 12 godina, a uspješne operacije laserom su dokaz da prijedorski hirurzi koračaju krupnim koracima, stav je menadžmenta.

Osim abdominalne hirurgije u ovoj bolnici određene laparoskopske zahvate rade i ginekolozi. Zahvaljujući dobrom timu hirurga, planovi uprave bolnice usmjereni su ka razvoju abdominalne hirurgije, a odnose se na realizaciju različitih hirurških zahvata u ovoj oblasti.