latinica  ћирилица
11/10/2017 |  16:13 | Autor: RTRS

Australijanka golim rukama uhvatila ajkulu i vratila je u okean (VIDEO)

Australijska agentica za nekretnine Merisa Hejter, trenutno poznatija kao “rvačica s ajkulama“ pravi je hit na društvenim mrežama nakon što se pojavio snimak u kojem spasava jednu ajkulu iz bazena i vraća je u more.
Ajkula -
Ajkula

Melisa je tokom plivanja u prirodnom bazenu Oak Park u predgrađu Sidneja naletjela na bakarnu ajkulu koju je odlučila da spasi i vrati je u okean.

Јoš je zanimljivije da je njena kćerka snimala video u kojem se na trenutak njena majka rve sa ajkulom, da napomenemo golim rukama, a onda je prebacuje preko bazena i vraća u more.

Iznenađena je količinom pažnje koju je dobila širom svijeta.

“Јednostavno sam htjela da uhvatim ajkulicu. Da je bila odrasla ajkula u pitanju ne bih to nikada uradila“, rekla je i dodala da joj je bilo žao kada je vidjela da mala ajkula lupa glavom o stijenu od stresa i dezorijentacije.

“Uhvatila sam je za vrat kako ne bi mogla da se okrene i ugrize me. Nije bila toliko teška, ali njena koža je bila veoma gruba, kao šmirgla. Bacila sam je preko ivice i vidjela kako je otplivala“.

Inače, ova vrsta ajkula može biti jako agresivna ako je gladna, a više puta godišnje je u Sidneju zabilježen napad ove vrste na ljude.

Izvor: B92