latinica  ћирилица
14/10/2017 |  11:08 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Regoje ponovo član Upravnog odbora SEEKOM

Načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Udruženja javnih komunikatora Јugoistočne Evrope /SEEKOM/.
Nebojša Regoje (foto: mvp.gov.ba) -
Nebojša Regoje (foto: mvp.gov.ba)

Regoju je mandat obnovljen na redovnom godišnjem zasjedanju Generalne skupštine SEEKOM-a, saopšteno je iz MIP BiH.

Kako je navedeno, Regoje je  kao jedan od osnivača organizacije, obavljao ovu dužnost i u prethodnom dvogodišnjem mandatu.

Godišnja skupština je održana drugog dana održavanja konferencije "Јavni dijalog u Evropi: Ponovno povezivanje EU sa građanima i susjedima", koja se danas završava u Akademiji Fondacije Konrad Adenauer u Berlinu.

Regoje je učestvovao i u radu konferencije kao govornik u panelu pod nazivom "Strateška komunicacija vrijednosti u geopolitičkom kontekstu - Kako bi Evropa trebala da se suprotstavi propagandi i lažnim vijestima", a govorio je i o iskustvima BiH.

Petu godišnju konferenciju SEEKOM-a zajednički su organizovali Program za medije u Јugoistočnoj Evropi njemačke fondacije Konrad Adenauer i Udruženje javnih komunikatora jugoistočne Evrope uz partnerstvo sa Evropskom komisijom iz Brisela.

SEEKOM je međunarodno neprofitno strukovno udruženje državnih službenika za komunikaciju iz 13 zemalja Јugoistočne Evrope, osnovano 2013. godine u Budvi, čiji je cilj afirmacija najviših etičkih i profesionalnih standarda komunikacije u javnom sektoru i dobrog upravljanja, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u Јugoistočnoj Evropi.

Izvor: SRNA