latinica  ћирилица
14/10/2017 |  11:22 ⇒ 11:24 | Autor: RTRS

Konkurs za 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

Produkcija Forum teatar iz Istočnog Sarajeva objavila je konkurs za književnu manifestaciju 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade "Јovan Јovanović Zmaj – Pesme za decu", koji će biti održan od 12. do 14. decembra u Istočnom Sarajevu.
I. Sarajevo - Međunarodni festival poezije za djecu i mlade - Foto: SRNA
I. Sarajevo - Međunarodni festival poezije za djecu i mladeFoto: SRNA

Iz Forum teatra saopšteno je da je konkurs o temi "Al je lep ovaj svet" inspirisan istoimenom pjesmom Јovana Јovanovića Zmaja.

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola i članovi književnih klubova do 18 godina, koji treba da dostave po tri pjesme sa imenom i prezimenom, nazivom škole, kontakt telefonom i elektronskom adresom.

Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom na adresu: lut.fest@teol.net.

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolje pjesme u tri kategorije, prva od prvog do petog razreda, druga od šestog do devetog razreda osnovne škole, a treća kategorija su srednjoškolci.

Konkurs je objavljen i za mlade pjesnike od 18 do 30 godina, za najbolje tri pjesme i to tematski, prema ciklusu pjesama "Đulići" Јovana Јovanovića Zmaja.

Autori su dužni da pošalju tri pjesme na adresu Forum teatra. Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre sa kontakt podacima treba dostaviti uz pjesme u posebnoj zatvorenoj koverti.

Plaketa "Pjesničko uzdarje radoslavnica" biće dodijeljena najboljem autoru.

Konkurs je otvoren od 12. oktobra do 12. novembra.

Izvor: SRNA