latinica  ћирилица
14/10/2017 |  16:43 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Akademska slikarka Željka Paić predstavila radove u Londonu (VIDEO)

Mlada akademska slikarka Željka Paić predstavila je neke od svojih radova na ovogodišnjem The Other Art Fair u Londonu kao jedini i prvi predstavnik iz Bosne i Herecgovine.
Željka Paić - izložba u Londonu - Foto: RTRS
Željka Paić - izložba u LondonuFoto: RTRS

Izuzetno posjećena izložba u engleskoj prijestonici otvorila je vrata ovoj mladoj slikarki koja je svoju posjetu iskoristila da prikaže radove koji su nastajali u protekle dvije godine.
 
The Other Art Fair London okuplja mlade umjetnike iz cijelog svijeta koji su zahvljajući oštrom oku kritike zaslužno dobili šansu da se predstave engleskoj javnosti.

Od ukupno 700 umjetnika koliko ih se prijavilo na konkurs, pet najboljih izložilo je svoja djela u jednoj od najposjećenijih galerija u Londonu.

Paićeva je istakla da je bilo veliko zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hrecegovinnu na ovoj svjetskoj izložbi, dodajući da je za jako kratko vrijeme uspjela ostvariti veliki broj kontakata.

Velika Britanija kao centar svjetske kulture predstavlja sjajnu odskočnu dasku za njen dalji umjetnički angažman.

Željka Paić je osim Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci završila i arhitektonsko-građevinski fakultet i do sada je imala nekoliko zapaženih samostalnih izložbi.