latinica  ћирилица
16/10/2017 |  16:25 | Autor: RTRS

Šarović o značaju javno-privatnog partnerstva

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović govorio je danas na Globalnom turističkom ekonomskom forumu 2017 u Makau o značaju javno-privatnog partnerstva u jačanju ekonomije, naročito u sektoru turizma, te o potrebi jače podrške države privatnom sektoru.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH saopšteno je da Globalni turistički ekonomski forum predstavlja šansu za javni i privatni sektor iz cijelog svijeta da promoviše svoju turističku ponudu i razvije mogućnosti saradnje i investicija.

Učešće na ovom forumu, kako se navodi, od izuzetne je važnosti za privlačenje turista, jer je Kina tokom posljednjih godina postala najveći izvor turista i daje najveći doprinos globalnim prihodima od turizma.

Za turističku ponudu, koju je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, uz pomoć Spoljnotrgovinske komore BiH i nadležnih entitetskih ministarstava predstavilo na zajedničkom štandu 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope izraženo je veliko interesovanje kineskih, kao i posjetilaca iz drugih zemalja regiona.

Globalni turistički i ekonomski forum, koji se održava danas i sutra, predstavlja vodeću međunarodnu platformu za predstavljanje održivog razvoja međunarodne turističke industrije čiji je fokus na Kini i kineskom turističkom tržištu.

Forum okuplja brojne vlade i lidere u turističkoj industriji.

Izvor: Srna