latinica  ћирилица
19/10/2017 |  20:34 | Autor: RTRS

KSS uz FIBA: Klubovi i reprezentacije paralelno

Nacionaln savezi čiji klubovi učestvuju u Evroligi, uključujući i KSS, podržalo je stavove FIBA u vezi sa paralelnim klupskim i reprezentativnim takmičenjima.
FIBA - Foto: B92
FIBAFoto: B92

FIBA i EKA, organizacija koja kontroliše Evroligu i Evrokup, već mjesecima vode "rat" zbog novog reprezentativnog formata po kojem će se igrati kvalifikacije za velika takmičenja, a koji predviđa takmičarske "prozore" usred sezone.

Evroliga ne želi da mijenja svoj raspored iako FIBA insistira da se kvalifikacije igraju tokom novembra i februara, u terminima kada su na programu i klupski mečevi, zbog čega je neizvjesno da li će igrači iz evroligaških klubova nastupiti za svoje selekcije.

Većina selektora je ovih dana u svoje sastave uključila i te igrače, od kojih su neki javno rekli da neće igrati, jer imaju obaveze prema svojim klubovima koji ih plaćaju, za razliku od Saveza.

Zajedničku podršku pružili su, na sastanku u Francuskoj, predstavnici saveza čiji klubovi igraju u Evroligi - Njemačka, Grčka, Izrael, Italija, Rusija, Litvanija, Srbija, Turska i Španija.

Izvor: B92