latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:21 ⇒ 15:55 | Autor: RTRS

Arlovu uručeno oktobarsko priznanje opštine Leposavić

Na današnjoj svečanosti povodom Dana opštine Leposavić uručeno je Oktobarsko priznanje za humanitarni rad Miloradu Arlovu, predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.
Milorad Arlov - Foto: SRNA
Milorad ArlovFoto: SRNA

Arlov je rekao Srni da je ovo priznanje humanom narodu Republike Srpske koji je u prethodnih 18 godina, od završetka bombardovanja, neprestano bio uz sabraću sa Kosova i Metohije.

"Ovo je priznanje građanima, institucijama i ustanovama Republike Srpske koje mi je uručeno na Dan opštine Leposavić, čime ono dobija još veći značaj i stvara obavezu da nastavimo humanitarni rad i pružanje pomoći našem narodu na Kosmetu", istakao je Arlov.

On je napomenuo da je u toku velika humanitarna akcija prikupljanja sredstava namijenjenih djeci sa posebnim potrebama sa sjevera Kosova.

Arlov je povodom lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji će biti održani u u nedjelju, 22. oktobra, uputio apel sunarodnicima da biraju one najbolje jer od njihovog rada zavisi opstanak Srba i srpskog Kosova i Metohije.

"Vjerujem, kao i svi moji sunarodnici u Srpskoj, da će u nedjelju biti izabrani oni koji će učiniti sve da Srbi opstanu na svojim ognjištima i uz svoje svetinje bez kojih ne bi imali identitet. Ključno je da Srbi opstanu, da se vrate prognani i da zajedno nastavimo da čuvamo Kosmet", rekao je Arlov.

Polaganje vijenaca

Arlov je prije svečane sjednice povodom Dana oslobođenja, u ime Odbora, položio vijenac na spomen-obilježje posvećeno žrtvama NATO bombardovanja i NOB-a.

Izvor: SRNA