latinica  ћирилица
23/10/2017 |  11:19 | Autor: RTRS

Drecun: Potvrđeno jedinstvo srpskog naroda

Pobjedom Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji još jednom je potvrđeno jedinstvo srpskog naroda u južnoj pokrajini, izjavio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.
Milovan Drecun - Foto: RTS
Milovan DrecunFoto: RTS


On je istakao da je ovakvo potvrđivanje jedinstva važno jer predstoji odlučujući period u borbi za rješavanje statusa Kosova i Metohije.

"U narednom periodu bićemo suočeni sa odlučujućim trenucima u borbi za rešavanje statusa Kosmeta i zato je važno da budemo jedinstveni. Kad ste jedinstveni, imate snagu", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

On je ocijenio da je ubjedljivom pobjedom Srpske liste na lokalnim izborima, srpski narod na Kosovu i Metohiji pokazao želju i volju da se nastavi politika koju je kreirao, realizovao i vodio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Drecun je ukazao da se učešćem Srba u prištinskom parlamentu, ali i na nivou lokalne vlasti, sprečava donošenje jednostranih zakona koji su protiv interesa srpskog naroda.

Srpska lista, koju podržava zvanični Beograd, osvojila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom na jučerašnjim izborima na Kosovu i Metohiji, prema preliminarni rezultatima iz Izbornog štaba Srpske liste.

Izvor: Srna