X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/10/2017 |  12:05 ⇒ 24/10/2017 | 08:12 | Izvor: RTRS

RTRS i Kusturica: Ugovor o koprodukciji serije "Na mliječnom putu" (FOTO/VIDEO)

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica potpisali su u Banjaluci ugovor o koprodukciji serije "Na mliječnom putu".
Potpisan Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu" - Foto: RTRS
Potpisan Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu"Foto: RTRS

U procesu rada na istoimenom filmu snimljeno je znatno više materijala, od prikazanog u samom filmu, tako će u pet epizoda serije u koprodukciji RTRS-a biti ispričana cijela priča u kojoj glavni ženski lik tumači slavna Monika Beluči.

- Izuzetno sam srećan što će jedan film iz mukotrpnog procesa stvaranja, prilikom kojeg je snimljeno pet puta više materijala od njegovog trajanja, sada doživjeti i priču kroz seriju - rekao je Emir Kusturica.

Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu"

- RTRS proizvodi serije, ali ovo je praktično prva internacionalna serija koju ova kuća proizvodi, a koja između ostalih ima i glumačka imena poput Monike Beluči. To su imena koja gledaoci žele da vide i projekti koje televizija želi da producira - napomenuo je proslavljeni režiser.

Film je, kaže Kusturica koštao 7,5 milona evra, a RTRS je po raznim osnovama od početka snimanja uložio 250 hiljada. RTRS će dobiti pravo da seriju nastalu po filmu proda u zemljama u okruženju i imaće pravo na neograničen broj prikazivanja serije, navodi Kusturica.

Generalni direktor RTRS Draško Milinović rekao je da je ponosan što je naša medijska kuća od samog početka dio ovog projekta.

Draško Milinović i Emir Kusturica

- Razvijamo naš program u smisli razvoja dokumentarnog i igranog filma, kao i igranih serija, a "šlag na tortu" je prilika za saradnju sa režiserima poput Kusturice - rekao je Milinović.

Snimanje filma "Na mliječnom putu" trajalo je tri godine, a sniman je u Hercegovini, u Trebinju, Bileći i Nevesinju. Istoimena serija trebalo bi da bude spremna za emitovanje početkom naredne godine.


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS


Foto: RTRS