latinica  ћирилица
23/10/2017 |  12:55 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Rakić: Uspjeh Srpske liste znači bolji položaj Srba

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da uspjeh Srpske liste na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji znači bolji položaj Srba i veće poštovanje njihovih prava na tom području.
Goran Rakić - Kosovska Mitrovica (ARHIV) - Foto: SRNA
Goran Rakić - Kosovska Mitrovica (ARHIV)Foto: SRNA

On je istakao da je Srpska lista, ubjedljivom pobjedom na jučerašnjim izborima, još jednom pokazala da uživa povjerenje gotovo svih Srba na Kosovu i Metohiji i da se utvrdila kao jedna od najjačih političkih opcija.

Rakić je u ime Srpske liste zahvalio svim građanima koji su dali glas kandidatima za gradonačelnike i odbornike Srpske liste.

"Ovo je uspeh srpskog naroda, a glasovi su još jednom potvrdili da Srbi veruju svojoj državi Srbiji i svom predsedniku Aleksandru Vučiću", naveo je Rakić.

Prema njegovim riječima, ovom pobjedom Srpska lista uspjela je da nakon parlamentarnih izbora zaokruži svoj politički korpus i utvrdi se kao najstabilnija i jedna od najjačih političkih opcija na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista, koju podržava zvanični Beograd, osvojila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom na jučerašnjim izborima na Kosovu i Metohiji, prema preliminarni rezultatima iz Izbornog štaba Srpske liste.

Izvor: Srna