latinica  ћирилица
23/10/2017 |  15:59 | Autor: RTRS

Mitrović: Nakon ekshumacije u Vozući nastaviti proces traženja nestalih Srba

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da se na Ozrenu još traga za 122 nestala srpska borca i civila u 10 izmještenih masovnih grobnica, pod uslovom da se utvrdi identitet sedmoro Srba čiji su posmrtni ostaci ekshumirani na lokaciji Podsjelovo na području Vozuće.
Nedeljko Mitrović - Foto: RTRS
Nedeljko MitrovićFoto: RTRS

On je naveo da je Tužilaštvo BiH napokon iskoristilo procesuiranje ratnih zločina nad Srbima da od svjedoka iznudi ili dobrovoljo dobije podatke o stradalim borcima i civilima srpske nacionalnosti i pokopanima na tajnim lokacijama na Ozrenu.

"Po prvi put pronađeni su i posmrtni ostaci Srba na Podsjelovu kod Vozuće na Ozrenu, ali očekujemo da će ovakva praksa biti nastavljena i ubuduće, kako bi bio ubrzan proces traženja nestalih Srba u BiH", rekao je Mitrović Srni.

Na lokaciji Podsjelovo, na širem lokalitetu Vozuće, juče je obavljena ekshumacija tokom koje su pronađeni posmrtni ostaci najmanje sedam lica, a prema dostupnim informacijama i dokazima, riječ je o žrtvama srpske nacionalnosti koje su ubijene na lokalitetu Vozuće 1995. godine.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su pronađeni kompletni posmrtni ostaci tri lica i nekompletni ostaci četiri lica.

Izvor: SRNA