latinica  ћирилица
23/10/2017 |  22:43 | Autor: RTRS

Film "Lica Lafore" prikazan na Medicinskom fakultetu u Banjaluci (FOTO)

Film "Lica Lafore", autora Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, koji ekranizuje borbu za pronalazak lijeka za jednu od najtežih dječijih bolesti na svijetu, prikazan je večaras na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.
Film Lica Lafore - Foto: RTRS
Film Lica LaforeFoto: RTRS

Banjalučki studenti medicine i njihovi predavači saznali su više o borbi porodice Gajić i o globalnom doprinosu Republike Srpske i BiH u borbi protiv epilepsije.

Nakon što je film prikazan na svjetskom kongresu neurologa u Barseloni, stigle su brojne ponude za prikazivanje. Režiser filma Denis Bojić rekao je da je ova projekcija jedna u nizu događaja koji očekuju film "Lica Lafore".

Denis Bojić na projekciji filma (Foto: RTRS)

Film prati priču porodice Gajić koja godinama vodi bitku za život svoje djece protiv jedne od najokrutnijih rijetkih dječijih bolesti. Ovoj porodici Laforina bolest oduzela je kćerku Tatjanu, dok druga kćerka Milana još vodi bitku za život.

Snježana Gajić, Milanina i Tatjanina majka, na projekciji filma (Foto: RTRS)

Lijek za Laforinu bolest, prema riječima vodećih svjetskih naučnika, trebalo bi da bude efikasan kod šireg spektra neuroloških oboljenja. To znači da bi milioni ljudi širom svijeta u budućnosti mogli imati korist iniciranu borbom protiv Laforine bolesti.