latinica  ћирилица
24/10/2017 |  12:32 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Direktori i rukovodioci zauzeli socijalne stanove u Srebrenici

Među stanarima zgrada za socijalno stanovanje u Potočarima kod Srebrenice nalaze se i neki opštinski funkcioneri, direktori i članovi rukovodstava pojedinih firmi i ustanova, navedeno je u informaciji Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove srebreničke opštine.
Srebrenica: Ključevi za 25 stanova - Foto: SRNA
Srebrenica: Ključevi za 25 stanovaFoto: SRNA

Ističe se i da većina njih ne plaća zakupninu u opštinski budžet, kako je ugovorima o korištenju tih stanova definisano, iako u tim zgradama živi većina porodica sa najboljim primanjima u ovoj opštini.

Јedan od stanova u tim zgradama koristi aktuelni zamjenik načelnika ove opštine Nermin Alivuković, a u jednom stanu je odbornik Neđib Smajić, inženjer u firmi "Prevent", koji je korisnik donacije za obnovu porodične kuće u selu Lipovac, a čija je supruga Mediha direktor lokalnog Kulturnog centra.

Među stanarima je još nekoliko zaposlenih u opštinskoj administraciji i javnim ustanovama. Od ukupno 57 porodica, u tim zgradama su čak 54 bošnjačke.

Međunarodna organizacija CRS je, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske, zatim Holandije i Federacije BiH, izgradila pet stambenih zgrada sa 57 stanova u Potočarima od kojih su tri useljene 2009. a dvije 2014. godine.

Izvor: SRNA